gent

Het zonlicht twinkelend op het water in de grachten. Bruisende mensenmassa’s op de pleintjes en aan het water. Een verfrissend drankje na de straten te hebben verkend.
Op een dag in de meivakantie bezochten we de prachtige stad Gent.
En ik maakte foto’s.

Toen we de parkeerplaats uit liepen doemde voor ons een imposant gebouw op. De Sint-Michielskerk. Kerken hebben altijd iets magisch, iets indrukwekkends, maar ook iets griezeligs, naar mijn idee. De architectuur vind ik prachtig en de ramen maken de mooiste tekeningen op de grond als de zon er doorheen schijnt. We gingen naar binnen en ik werd nogmaals betoverd door de schoonheid van het lichtinval.

Het was heerlijk om door de stad heen te lopen zonder een specifiek doel. Ik leefde meer in het nu. Hierdoor ging ik meer om me heen kijken en ontdekte ik van alles. Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien. We ontdekten graffitimuren in een klein steegje.

Bellen op het plein bij de Sint-Baafskathedraal.
De Sint-Niklaaskerk en een heerlijk verfrissend ijsje van Nonno.
Het restaurantje Otomat kwamen we ‘s middags tegen. ‘s Avonds gingen we er ook daadwerkelijk eten. We smikkelden van onze pizza’s en dronken onze sapjes als afsluiting van een gezellige dag. (Het bracht me weer een beetje terug naar de zomer van 2017, toen we in Brighton ook van een pizza genoten.)

Toen de zon laag aan de hemel begon te staan en onze buikjes gevuld waren met pizza struinden we nog even langs het water. Langzamerhand liepen we weer terug naar de parkeerplaats en keerden we terug naar ons huisje, na een prachtige middag in Gent. De perfecte study-break, naar mijn mening.

Ik heb het super naar mijn zin gehad en kijk terug op deze dag met een glimlach op mijn gezicht.
Bedankt, Gent.

Ben jij ooit in Gent geweest?

xxx

10 thoughts on “gent”

  1. Wat maak jij toch elke keer prachtige foto's. Vooral die in het steegje met graffiti, heel tof. Lijkt me een leuke stad om eens te bezoeken!

    Like

  2. Wat een prachtige stad én foto's. Ik heb een paar vrienden in Gent wonen en ik geloof dat het tijd is die eens op te gaan zoeken 😀

    Like

  3. Ooooooh, zo'n supermegamooie foto's!! Het licht is altijd zo moooi! Die foto's met die bellen zijn zo leuk, net alsof je op een zonnig pleintje in Italië was! Ik ben zelf nog nooit in Gent geweest, what a shame! Maar ik ben van plan om deze zomer te gaan, zin in! Superleuk artikel! xxx

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s