beauty and the beast

I want adventure in the great wide somewhere,
I want it more than I can tell.
And for once it might be grand,
To have someone understand,
I want so much more than they’ve got planned.


Ik kon echt niet wachten om deze film te bekijken . En het duurde en duurde maar tot mijn moeder, tante, broertje en ik eindelijk tijd hadden om te gaan (ik kende inmiddels bijna alle liedjes uit mijn hoofd). Gister was het zo ver en ik kon mijn excitement niet onderdrukken.

Beauty and the beast in één woord? Betoverend. Het was echt magisch. De film neemt je helemaal mee door het verhaal en naderhand voelde ik me even buiten deze wereld. We bleven dan ook nog heel lang zitten nadat de film afgelopen was. Wat er door me heen spookte toen we weer terugliepen naar de auto: Wauw, ik wil hem nog een keer zien.
Ik heb altijd al gehouden van de originele film, van het verhaal en van Belle. Haar karakter, liefde voor lezen en haar dapperheid. Ik kon mezelf altijd wel een beetje vinden in haar verhaal. Maar wat mij nog meer aansprak aan deze film was de cast en het feit dat er meer wordt verteld dan in de animatie. Ze geven Belle nog meer karakter en ook zie je waar ze vandaan komt. Dit is hetzelfde met het beest. Ik snap nu waarom hij een “beest” was en dat vind ik heel gaaf. Deze film is een heerlijke combinatie van alles: actie, romantiek, fantasie en musical. Ook ben ik fan (dat is misschien nog zachtjes uitgedrukt) van Emma Watson, ze is een grote inspiratie voor mij en de rol van Belle past echt perfect bij haar.
De rest van de cast vond ik ook geweldig. Dan Stevens als het beest, Luke Evans als Gaston, Josh Gad, Emma Thompson, Stanley Tucci… Stuk voor stuk hebben ze de karakters ontzettend goed vertolkt. Kortom, i loved it. En ik denk dat ik nog een hele lange tijd gaat duren voor ik ga stoppen met het luisteren van de liedjes en keihard meeblèren natuurlijk.

Heb jij beauty and the beast al gezien?

xxx

ps. fijne koningsdag!

7 thoughts on “beauty and the beast”

  1. Ik vond de film ook zo goed! Belle en het beest is sowieso mijn favoriete disney film, maar deze versie met Emma Watson erin verslaat nu toch de animatie versie voor mij!

    Like

  2. Ooh, toen ik je tekstje uit het liedje las, zat ik al direct mee te zingen hihi. Echt zo'n goede film! En je foto's met die rozen, wauw, echt supermooi!

    Like

  3. Ik zou die film ook wel een keer willen zien. Maarja, ik geef niet zo snel m'n geld uit aan de bioscoop.. Om voor €10 een film te zien vind ik altijd zo duur eigenlijk. Maarja, wie weet zie ik hem ooit nog wel 🙂 Wel superleuk dat jij hem al wel hebt gezien!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s