een kleine terugblik op 365 dagen

t w e e  d u i z e n d  z e v e n t i e n

Als ik mijn 2016 in één woord zou moeten omschrijven zou het dit zijn: verandering. Ik heb veel anders gedaan afgelopen jaar. Ik heb mijn eigen keuzes gemaakt en heb meer ontdekt wat ik wil. Natuurlijk ben ik daar nog lang niet klaar mee, het ontdekken van mezelf, maar dit jaar was een van de eerste jaren dat ik mijn eigen weg koos. En ik ben eigenlijk wel een beetje trots op wat ik heb bereikt.
De parasiet die mijn oog voor een half jaar geteisterd heeft heb ik eindelijk verslagen in dit jaar. Ik ben voor het eerst van mijn leven naar Engeland geweest. En heb voor de eerste keer in mijn leven Londen bezocht. Heel mijn leven (nou ja, vanaf mijn 6e) heb ik volleybal gespeeld en hier ben ik in 2016 mee gestopt, omdat het een beetje mijn neus uit kwam. Ik startte met theaterlessen, iets wat  kilometers ver buiten mijn comfort zone ligt. Ook kocht ik een nieuwe computer, mijn grootste aankoop evur. Ik vierde mijn zeventiende verjaardag. Ik zei ja tegen de spannendste en meest spontane reis in mijn leven en ontmoette heel veel nieuwe mensen. En bovenal: Ik onderhield mijn blog en raakte nog meer verliefd op fotograferen en creëren.
Ik heb geen specifieke goede voornemens gemaakt, omdat ik van mezelf weet dat ik het niet het hele jaar vol kan houden en dat ik best teleurgesteld kan zijn zodra ik ze niet heb gehaald (al doe ik wel aan seasonal goals… die vind ik wel fijn en wat realistischer 😉 ). En daarom maak ik gewoon een klein lijstje met de dingetjes waar ik voor 2017 naar uitkijk!

1. naar Lissabon met mijn beste vriendinnen
2. De voorstelling met mijn theaterklas
3. De zomervakantie in Engeland doorbrengen samen met mijn familie
4. Nieuwe boeken lezen (ik heb gister Fangirl van Rainbow Rowell gekocht, ik ben benieuwd!)
5. Films zien
6. Meeten met bloggers (anyone interested?)
7. 18 worden (dat is een leugen, hier kijk ik totaal niet naar uit).
8. Een jaar vol nieuwe blogposts!
9. Veel mooie herinneringen maken

Waar kijk jij naar uit in 2017?

xxx

12 thoughts on “een kleine terugblik op 365 dagen”

 1. Gelukkig nieuwjaar! Ik kijk er naar uit dat ik misschien, eindelijk, hopelijk (lol) een domeinnaam ga kopen! M'n blog gaat dan wel anders heten 😉

  Like

 2. Nog een gelukkig nieuwjaar! (beetje laat, maar goed) Wat fijn om al die positieve dingen te lezen. En heel gaaf dat je met theaterlessen bent begonnen!

  Like

 3. Super leuke dingen om naar uit te kijken! :)) Lissabon, ik wil ook!! En wat grappig dat je van volleybal naar theater ging, ik deed vroeger die twee dingen allebei (en dan ook echt op dezelfde dag na elkaar, dat was minder)

  Like

 4. Leuke dingen! Ik kijk uit naar de schoolreis naar Berlijn en naar het mediacongres in Bergen (Noorwegen) dat ik voor school ga bijwonen 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s